Najnoviji članci na blogu

Kako funkcioniše CodeGuard

Objavio , dana новембар 22, 2021 u kategoriji Zaštita sajta
kako radi codeguard

CodeGuard je online servis za automatsko definisanje rezervnih kopija web sajtova i dostupan je svim korisnicima web hosting usluge BiznisCentra.

CodeGuard prati i proverava željene sajtove, obaveštava vlasnike o promenama i automatski pravi kopije (backup-ove) tako da u slučaju ponovnog postavljanja sajta, on radi bez prekida.

Naručite CodeGuard paket

CodeGuard online servis uključuje:

  • Rezervne kopije sajta – CodeGuard razvija početni backup web sajta i nastavlja da svakodnevno razvija rezervne kopije
  • Monitoring sajta – CodeGuard prati i proverava provere sadržaja sajta tokom 24h svakodnevno i obaveštava korisnika o mogućim promenama
  • Restauracija/zamena – Imate mogućnost da povratite neku raniju verziju sajta, samo uz pomoć jednog klika

Instalacija i podešavanje CodeGuard-a

  1. Povežite svoj web sajt – Prvi korak prilikom aktiviranja CodeGuard-a je da povežete svoj web sajt ili bazu podataka sa našim serverima. Postoji nekoliko dostupnih opcija na raspolaganju i ona koju ćete koristiti zavisi od stepena sofisticiranosti, ciljeva i konfiguracije servera. Na višem nivou, imate dva izbora: (1)FTP/SFTP ili (2) MySQL.
    Ukoliko želite da podesite FTP/SFTP i MySQL backup, imate dve opcije: koristite naš cPanel ili Plesk dodatke koji će automatski kreirati FTP korisničko ime i lozinku, ili unesite ulazne podatke samostalno, ručno.

    Povezivanje CodeGuard-a
  2. Pokrenite inicijalni backup – Prvobitna izrada rezervne kopije web sajta ili baze podataka je kompletno snimanje svih datoteka kojima CodeGuard ima pristup. U zavisnosti od broja datoteka i njihove veličine, inicijalni (početni) backup može trajati do 72 časa. Nakon prvog backup-a, budući će biti diferencijalni, u odnosu na datoteke koje se unose i one koje su snimljene.
    Četiri osnovna koraka inicijalnog backup-a su: (i) početak procesa, (ii) preuzimanje datoteka, (iii) prebacivanje datoteka i (iv) konačna isporuka. U okviru početka procesa, verifikuju se pristupni podaci. Preuzimanje datoteka počinje analizom njihove strukture, nakon čega počinje proces prebacivanja. Na kraju, nepotrebne datoteke brišu se sa EC2. Zatim se datoteke prebacuju na Amazon-ov Elastic Compute Cloud (EC2). Nakon toga, datoteke se kompresuju i prebacuju na Amazon Simple Storage Service (S3) gde se šifriraju koristeći najefikasniju AES 256-bitnu tehnologiju.

    stvaranje početnog backup-a CodeGuard-a
  3. Monitoring sajtova – CodeGuard vas obaveštava svaki put kada se na neki način izmeni glavni kod vašeg sajta. Dodaci, izmene i brisanje ranijih verzija web sajta mogu se videti u osnovnom panelu. Takođe, o svim navedenim stvarima bićete obaveštavani i putem elektronske pošte.
    U cilju smanjenja iskorišćenosti servera naših korisnika, CodeGuard ubacuje samo promenjene datoteke, umesto da pravi novi backup svaki put. Odabir koje datoteke su promenjene vrši se uz pomoć osnovnog analitičkog sistema za poređenje.

    monitoring sajtova CodeGuard-a
  4. Neprekidni backup – Ukoliko proces monitoringa otkrije neku promenu u osnovnom kodu sajta, datoteke koje su izmenjene ili dodate šalju se na spremište CodeGuard-a. Ukoliko su neke datoteke obrisane, snimak brisanja takođe se šalje u spremište. Nakon smanjivanja datoteka baza podataka, CodeGuard prebacuje celokupnu bazu, koja je upoređena sa prethodnom verzijom. Ukoliko su izmene pronađene, nova verzija se pojavljuje u panelu korisnika.

    monitoring sajtova CodeGuard-a
  5. Zamena (restore) celokupnog sajta – uz pomoć samo jednog klika, jednostavno povratite verziju sajta određenog datuma

    zamena restore sajtova CodeGuard-a